Bogate în vitamina B (riboflavina, niacina, folați, tiamina și B6), ciupercile reprezintă singura sursă vegetală de vitamina D, ce poate fi consumată. În ceea ce privește mineralele, ciupercile conțin potasiu, cupru, zinc, seleniu, fier, magneziu, fosfor și calciu.

Este, de asemenea, benefic oaselor, dinților, unghiilor și părului. Combinația dintre nivelul scăzut de grăsimi, carbohidrați, zero colesterol și un nivel mare al proteinelor, vitaminelor, mineralelor, apei și fibrelor face ca ciupercile sa fie ideale pentru diabetici.

În plus, ciupercile conțin în mod natural insulina, iar anumiți compuși stimulează glandele endocrine și producția de insulină. Ciupercile sunt benefice și persoanelor cu hipertensiune, dar utile și celor care suferă de migrene și chiar cu probleme mintale. Niacina ajută la prevenirea Alzheimerului și a altor afecțiuni cognitive. Antibioticele naturale conținute păzesc organismul de infecții și ajută la o vindecare mai rapidă a rănilor. Bune în cura de slăbire, ciupercile ajută și masa musculară.